در حالی که پکن استفاده دولتی از سیلیکون آمریکایی مانند AMD و Intel را ممنوع کرده است، شرکت چینی Phytium از فروش بیش از 10 میلیون پردازنده سری Feiteng خبر داده است. به گفته رسانه تایوانی IT Home (ترجمه ماشینی) بیشتر این تراشهها در پروژهها و صنایع کلیدی ملی مورد استفاده قرار میگیرند و میتوانند در هر جایی از سرورهای ابری گرفته تا پایانههای مورد استفاده کاربران نهایی پیدا شوند.
اگرچه در فهرست موجودیت ایالات متحده قرار دارد، به این معنی که Phytium به طور قانونی نمی تواند اجزای ساخت ایالات متحده را وارد کند و از آنها استفاده کند، اما همچنان قادر به توسعه و ساخت راه حل های پیشرفته تراشه است. به عنوان مثال، سال گذشته، این شرکت از CPU سرور 64 هستهای Feiteng Tengyun S2500 و Phytium FTC870 که با تراشه Neoverse N2 شرکت آرم رقابت میکند، رونمایی کرد. همچنین پردازنده دسکتاپ Feiteng Tengrui D3000 را برای استفاده در تنظیمات اداری منتشر کرد.
Phytium تنها تراشهساز نیست که با دور شدن چین از تراشههای غربی، از این مزیت برخوردار است. Loongson یکی دیگر از تولیدکنندگان تراشه با جذابیت بیشتر است و طبق گزارش ها، 10000 تراشه را به مدارس چین ارسال کرده است. همچنین گفته می شود که این شرکت یکی از پردازنده های خود را در ایستگاه فضایی Tiangong قرار داده است که نقطه عطفی در تلاش چین برای استفاده از فناوری بومی است. سایر سازندگان تراشه مانند هوآوی و هایجون نیز در تلاش هستند تا سهم خود را در بازار گسترش دهند، به خصوص که شرکت های مخابراتی چینی از فناوری غربی دور شده اند.
در حالی که بسیاری می گویند که این تراشه های چینی هنوز حدود یک دهه از آخرین فناوری آمریکایی عقب هستند، چین هنوز با وجود ممنوعیت و تحریم های اعمال شده توسط واشنگتن علیه این کشور، در حال انجام جهش های بزرگ در توسعه پردازنده های داخلی خود است. احتمالاً به همین دلیل است که وزیر بازرگانی ایالات متحده جینا ریموندو می گوید که مهار پیشرفت چین در تولید تراشه یک کار احمقانه است. حتی سنای آمریکا اجرای اقدامات کاخ سفید علیه صنعت فناوری چین را به دلیل کمبود بودجه وزارت بازرگانی تا حد زیادی ناکافی دانست.
فیتیوم و سایر فناوریهای بومی مورد استفاده در صنایع چین تأثیر زیادی بر آینده سیلیکون در چین خواهند داشت. از آنجایی که دولت چین میلیونها این تراشهها را خریداری میکند، شرکتهایی که این پردازندهها را میسازند میتوانند سود خود را در تحقیق و توسعه مجدد سرمایهگذاری کنند تا فناوری خود را بهبود بخشند. بخش خصوصی چین نیز ممکن است از این روند پیروی کند، به خصوص اگر تراشهسازان داخلی بتوانند تراشههایی را با میزان توان پردازشی مناسب با هزینه بسیار کمتر تولید کنند.
با وجود صدها هزار، اگر نگوییم میلیونها کارمند دولتی از این دستگاهها استفاده میکنند، ممکن است به زودی شاهد تمایل مصرفکنندگان چینی به خرید این پردازندهها باشیم. از این گذشته، این روشی بود که مصرف کننده آمریکایی در دهه 1980 و 1990 با رایانه های شخصی آشنا شد و به شرکت هایی مانند Compaq، Dell و HP اجازه داد تا از دفاتر به خانه های بسیاری از آمریکایی ها نقل مکان کنند.
منبع: https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/chinese-chipmaker-phytium-sells-over-10-million-homegrown-cpus-feiteng-processors-are-primarily-used-in-national-projects-and-key-local-industries
تحریریه مجله اچ پی