اما مادربردهایی که برای سیستم های کامپیوتری معمولی طراحی شده اند، به طور معمول قدرت کمتری به نسبت مادربرد گیمینگ دارند و همچنین هزینه آن ها نیز به نسبت کمتر خواهدبود. انتخاب مادربرد یکی از ضروری ترین کارها در زمان تهیه و یا ارتقاء یک کامپیوتر بوده است. انتخاب مادربرد علاوه بر تاثیر مستقیم بر عملکرد فعلی سیستم، بیانگر انعطاف سیستم در زمان ارتقاء نیز خواهد بود. مادربرد قطعهای الکترونیکی بوده که در داخل انواع لپتاپ، کیس، گوشیهای موبایل و یا حتی ساعتهای هوشمند وجود دارد و از آن استفاده میشود. همچنین مادربرد مهمترین قسمت یک کامپیوتر بهشمار میرود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر است.
اصلی ترین بخش مادربرد گیمینگ، کارت گرافیک آن است؛ به همین علت نصب چندین کارت گرافیک حرفه ای روی این مادربردها امکان پذیر است. فشار وارد شده به این مادربردها معمولا بیش از حد معمول است و همین امر سازندگان را ملزم می کند تا از قطعات باکیفیت تر و بادوام تر استفاده کنند. علاوه بر تنوع در چیپست ها، شرکت های تولید کننده مادربرد های خود را در مدل های مختلف دسته بندی کرده اند. یکی از تفاوتهای مادربردهای گیمینگ با مدل های معمولی زیبایی چشم نواز و چیدمان زیبای قطعات و رنگبندی جذاب آنها بوده است. رنگبندی جذاب مادربرد گیمینگ به دلیل آن است که گیمرها افرادی هستند که با دید گسترده تری هر چیزی را میببیند. اگر برای رایانه خود مادربردی انتخاب کرده اید کارت گرافیکی خریداری کنید که مجهز به کارت گرافیک آن برد نباشد، به دلیل اینکه این مادربرد ها گران قیمت هستند و پرداخت هزینه اضافی به دلیل اینکه از آن استفاده نمی کنید، توجیهی ندارد.
- همچنین دارای آداپتور یکپارچهی شبکه، تراشه یکپارچهی صدا، خروجی صفحهنمایش VGA و مجموعهی کاملی از دیگر کنترلر سیستم و زمان است.
- اگر قصد خرید مادربرد های مختلف با قیمت مناسب را دارید، می توانید مادربرد های مورد نظر خود را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در گلکسی پیکسل؛ وب سایت فروش تجهیزات کامپیوتری خریداری فرمایید.
- هر سوکت تنها برای استفاده از نسل خاصی از پردازندهها طراحی میشود و امکان استفاده از نسلهای مختلف بر روی یک سوکت وجود ندارد.
- این بخش برای اتصال سیم های بدنه کیس (مانند چراغهای جلوی پنل و کلید پاور و ریست) به مادربرد تعبیه شده، بسته به نوع برد و کیس، ظاهر و تعداد متفاوتی خواهد داشت.
- یکی از درگاههای اتصال متداول در مادربردها محسوب میشود که کاربرد آن در استفاده از هاردهای HDD، حافظههای جامد 2.5 اینچی، درایوهای نوری و …
چند سال پس از پایان استفاده از این محصول، هر دو تولیدکنندهی پردازنده، یعنی اینتل و AMD، پردازندههایی را عرضه کردند که NB در آنها ادغام شده بود. از طرفی اما Southbridge جدا مانده است و احتمال استفاده از آن مجله خبری محصولات اچ پی در آینده قابل پیشبینی است. جالب اینجا است که هر دو تولیدکنندهی CPU استفاده از نام SB را متوقف کردهاند و به آن لقب تراشه (نام اطلاقی اینتل PCH، مرکز کنترل پلتفرم است) میدهند؛ حتی اگر تراشهای واحد باشد.
آشنایی با اصطلاحات تخصصی مادربردها
اگر شما قصد خرید یک مادربرد خوب و بهینه برای سیستم خود دارید، دانستن این نکات برای خرید مادربرد ضروری هستند. قبل از اینکه این نکات را باهم مرور کنیم؛ در نظر داشتهباشید که تفاوت در قیمت مادربرد وابسته به تعداد اسلات ها و کاربردی بودن آن اسلات است.اکنون برخی از مهمترین و کاربردیترین نکات برای خرید مادربرد را با هم مرور ميكنيم. و… را مهیا میکند.این ارتباط از طریق مدارهایی که از نظر باریکی به موی سر انسان شبیه هستند برقرار میشود. همچنین مادربرد به عنوان واسطی میان این قطعات سخت افزاری و منبع تغذیه عمل کرده و انرژی الکتریکی مورد نیاز آنها را تامین میکند.
وظیفه مادربرد کامپیوتر
که پردازشگر کامپیوتر با هیچ کدام از ابزارآلات بیرونی آن ارتباط مستقیم نداشته است. به طور کلی مادربرد مانند ستون فقراتی است که اجزای کامپیوتر را در یک نقطه به هم متصل میکند و به آنها اجازه میدهد با یکدیگر ارتباط داشته باشند. مادربرد قطعاتی مانند سی پی یو، رم، هارد دیسک، درایوهای نوری، کارت گرافیک، کارت صدا و سایر پورتها و کارتها را به صورت مستقیم یا از طریق کابل به هم متصل میکند. شرکت بایوستار یکی دیگر از شرکت های تولید کننده قطعات سخت افزاری کامپیوتر می باشد که قدمت این کارخانه تولیدی به حدود 4 دهه قبل باز می گردد. این شرکت تایوانی با نوآوری هایی که از خود نشان داده است توانسته به محبوبیت زیادی دست یابد و در حال حاضر جزو برندهای برتر در دنیای کامپیوتر محسوب می شود. محصولات این شرکت بر اساس گواهینامه های استاندارد و مطابق با تکنولوژی روز دنیا تولید شده و توانسته است در بین کشورهای گوناگون از جمله ایران به محبوبیت زیادی دست یابد.
مادربرد های قدیمی AT
تحریریه مجله اچ پی