سلام، بله معمولا اکثر پردازندهها یه گرافیک کوچیک هم روی خودشون دارند که در صورت نبود کارت گرافیک جداگانه، سیستم از اون گرافیک استفاده میکنه، اما همونطوری که خودتون هم گفتید این گرافیک در اجرای بازیهای سنگین ضعیف عمل میکنه، چون قدرتش چندان زیاد نیست. احتمال داره مشکل از کارت گرافیک یا کابل مانیتورتون باشه، بهتره سیستم رو به یک متخصص سختافزار نشون بدید. مجله خبری محصولات اچ پی تنوع در تولید مادربرد ها به گونه ای است نه تنها در مدل ها بلکه در نوع چیپست ها نیز متنوع است. این تنوع به خاطر این است که شرکت های تولید کننده تراشه، پردازده هایی با سوکت های متنوع تولید میکنند. در نتیجه باید چیپست های مادربرد ها نیز با سوکت پردازنده سازگاری داشته باشند. یکی از ویژگیهای مهم رم DDR4 این است که دامنه سرعت و زمان بندی زیادی داشته.
یک درگاه ارتباطی بسیار سریع است که برای اتصال تجهیزات با پهنای باند بالا مورد استفاده قرار میگیرد. هر سوکت تنها برای استفاده از نسل خاصی از پردازندهها طراحی میشود و امکان استفاده از نسلهای مختلف بر روی یک سوکت وجود ندارد. مثلا سوکت LGA1200 تنها از نسل 10 و 11 پردازندههای اینتل پشتیبانی میکند و امکان نصب پردازندۀ نسل 12 بر روی سوکت LGA1200 وجود ندارد.
اگر به پنل جلویی کیس خود دقت کنید احتمالا چند پورت یواسبی را آنجا خواهید یافت، این پورتها توسط این قسمت به برد اصلی متصل میشوند. در سال ۲۰۲۰ درآمد حاصل از فروش مادربرد کمپانی گیگابایت، چیزی در حدود ۱.۹۴ میلیارد دلار برآورد شد که آن را به یکی از برترین برندهای مادربرد جهان تبدیل کرد. از طرف دیگر چیپ پل جنوبی برخی از دستگاههای توسعه و درایوهای ذخیرهسازی حجیم مانند هارد درایوها را پشتیبانی میکند. بسیاری از چیپهای پل جنوبی نیازی به خنککنندگی اضافی ندارند و این چیپها میتوانند فقط توسط هیت سینک خنک شوند. به عنوان پنل خروجی مادربرد در نظر گرفته میشود و شامل پورتهای USB، کانکتورهای صوتی، پورت LAN و سایر خروجیهای سیستم میشود و از نظر جایگاه در قسمت پشت کیس قرار میگیرد.
مادربرد ایسوس مدل ASUS ROG Crosshair VIII Extreme
حافظه دسترسی تصادفی بی ثبات است ، به این معنی که وقتی خاموش شود ، محتویات خود را از دست می دهید. این با حافظه غیر فرار مانند دیسک های سخت و فلش مموری متفاوت است که برای حفظ داده ها به منبع تغذیه نیاز ندارند. با سلام خدمت مدیر عزیز من دانشجوی نرم افزار ترم سه هستم و از شما به خاطر این مطلب تشکر میکنم به امید پیشرفت بیشتر. پس شما نیز همین حالا به جمع اعضای ویژهی همیار پیوسته و به تمام آموزشها و امکانات پریمیوم سایت دسترسی داشته باشید، این یک سرمایهگذاری عالی روی آیندهی کاری و حرفهای شماست…
مادربرد و سی پی یو و رم
اما بهطور کلی، بیشتر تراشهها ویژگیهای یکسان و استانداردی ارائه میدهند. تصویر زیر ۳ سوکت را نشان میدهد؛ دو مورد بالایی PCI Express هستند؛ سوکت دیگر، سوکت سیستمهای قدیمی بهنام PCI است که پهنای باند کمتری دارد. سوکت کوچک بالایی دارای برچسب PCIEX1_1 است زیرا این سوکت تنها به یک لِین یا خط درگاه ارتباطی PCI Express مجهز است. سوکت زیر آن نیز با برچسب PCIEX16_1، به ۱۶ لِین مجهز است و برای اتصال کارتهایی با پهنای باند بالا مثل کارت گرافیک به کار میرود. این کنترلرها میتوانند چندین اتصالات را کنترل کنند (معمولاً به آنها خطوط گفته میشود)؛ حتی در یک سیستم “نقطه به نقطه” خطوط موجود در سوکت با هیچ وسیلهی دیگری به اشتراک گذاشته نمیشود. در مادربرد مورد بررسی این مقاله، کنترلر PCI Express پردازنده دارای ۱۶ خط است.
- حافظههای نوع Double Data Rate یا به مخفف DDR به شکلی طراحی شدهاند تا بتوانند در هر چرخه ساعت دو عملیات را اداره کنند.
- ازاینرو یک کانکتور با ۸ پین اضافی برای حل این مشکل تعبیه شده است که چهار مجموعهی دیگر از پینهای ۱۲ ولتی را برای استفاده فراهم میکند.
- سلام، معمولا روی مادربردها این بخش با عنوان F-Panel یا Front Panel مشخص شده، در اولین تصویر همین پست با عنوان (پنل جلوی کیس) نشون دادیمش دوست عزیز، میتونید از تصویر کمک بگیرید و با مادربرد خودتون مطابقت بدید.
- نکتۀ مهم در خصوص این کانکتوها آن است که به دلیل داشتن ولتاژ متفاوت، نمیتوان آنها را به جای یکدیگر مورد استفاده قرار داد.
تحریریه مجله اچ پی